Kolik stojí to vyřvávání v ulicích?

Štve mě, jak společnost, české občanstvo poukazuje kolik peněz stojí Romové a jejich integrace do společnosti. Mám otázku, kolik stojí demonstrace proti Romům?

Stovky policistů v ulicích, nasazení techniky aut,vrtulníků,omezení dopravy, ničení majetku lidí atd.

Umí to někdo spočítat, kolik musí tato společnost vynaložit peněz,které jsou zbytečně vyhozené oknem?

Vždyť je to do nebevolající, miliony a miliony korun se vynakladají na to, co nemá budoucnost.

Opravdu si myslíte, že po těch demonstracích nespokojených a fustrovaných lidí budou Romové hufně opouštět svoje domovy a svou vlast? Ani náhodou.Tady jsme se narodili,zde jsme doma, Ćesko je i naším domovem a nikdo na světě nás nedonutí někam utíkat.

Zamysleme se prosím, kam to všechno vede? Statisíce nezaměstnaných, tisíce zadlužených občanů,kteří ztrácejí víru sama sebe.

Jak jednoduchý terč si našli nespokojení Češi - menšinu,která je snadno napadnutelná, které se nikdo nezastane. Opravdu za to vše můžemy my?

Běžte demonstrovat před Strakovou akademií, tam jsou vaši zástupci,kteří tuto republiku přivedli do katastrofy. To jsou ti cigáni,co berou miliony a smějou se vám do očí.

Lidem vadí sociální podpory, tak si to zkuste vyžít ze životního minima cca 2.tisíce na osobu, v době kdy máslo stojí padesát a chleba 30 korun. Zkuste žít v kůži tmavého člověka, který žije v prostředí plné xenofobie a nenávisti. Který je nucen od svých sousedů denodenně poslouchat " Cikáni do plynu, Čechy Čechům " . V prostředí, kde se naše děti bojí hrát a užívat si bezstarostné dětství.

V zemi, kde se všichni hážou do jednoho pytle a kolektivní vina a předsudky jsou mezi lidmi tak zakořeněné.

Existuje nějaké řešení ? Ano, existuje, uznat i nás za pravoplatné občany  této země. Uznat, že i my jsme lidmi se svými radostmi i starostmi. Že i mezi námi se najdou slušní a pracovití lidé,stejně jako u majority.

 

Autor: Jan Horváth | neděle 25.8.2013 9:27 | karma článku: 12,05 | přečteno: 1029x
  • Další články autora

Jan Horváth

Šťastný nový rok

3.1.2019 v 11:16 | Karma: 16,60

Jan Horváth

Rom nebo Cigán ?

28.4.2017 v 12:09 | Karma: 25,51

Jan Horváth

Byli jsme v Osvětimi

25.4.2017 v 12:03 | Karma: 14,60

Jan Horváth

Den Romů - foto

12.4.2017 v 17:51 | Karma: 8,45

Jan Horváth

Mezinárodní den Romů

12.4.2017 v 16:35 | Karma: 14,73