Jan Horváth

Romský holocaust

1. 08. 2013 14:30:00
2.srpna vzpomínáme výročí,kdy v osvětimském lágru byli tisíce Romů, mužů,žen a dětí hromadně zavražděni. Hrůzy tohoto nelidského aktu si musíme připomínat i dnes, po více jak šedesáti letech ,kdy lidé opět vyzývají k likvidaci Romů.


Jsme svědky pořádání demonstrací pod záminkou kriminality ,lidé frustrováni nezaměstnaností, nejasné budoucnosti a životních problémů hledají viníka. Jak snadný terč, vše svalovat na romskou menšinu. Na menšinu, kterou chtěl Hitler společně s Židy vyhladit. Po válce jsme si všichni mysleli,že se již tyto hrůzy nebudou nikdy opakovat. Bohužel, není tomu tak. Stále jsme terčem nenávisti, rasismu a diskriminace. Předsudky v hlavách mnoha lidí vůči Romům se stupňují,protiromské pochody jsou denní realitou.

Nezastírám, že problémy tu nejsou, ale řešením jsou pochody , bitky s policií a rozšiřování nenávisti?

Vzpomínka na holocaust Romů budiž varováním, kam až to může dojít. Myslíte si, že když vystěhujeme všechny Romy, tak se tato republika stane rájem na zemi? Jste přesvědčení o tom, že když se zbavíte tohoto problému, budete mít pocit bezpečí ? Pocit vítězství ?

Právo na život má každý člověk garantováno Ústavou naší společné vlasti. Právo na důstojný život bez strachu a nenávisti.

Vzpomínka na holocaust nechť je varovným mementem,kam až může dojít lidská zloba a zášť.

MA BISTEREN - NEZAPOMEŇTE !

Autor: Jan Horváth | karma: 8.59 | přečteno: 906 ×
Poslední články autora