Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

18. 10. 2009 18:47
proboha co to je

Předsudky a xenofobie části českého národa.? No snad. Ale je na romech samotných aby svůj obraz u veřejnosti zlepšili.Negativní obraz médií??? Kde to autor sebral, mohl by citovat alespoň jeden článek z oficiálních novin , který by si dovolil uvést negativní nepravdové informace o Romech?? Pokud jde o neznalosti života Romů , jejich jazyka, kultury a historie , zase je na vlastních Romech, aby informovali sami. Napadá mě teď, že i aktivní nezdomovci vydávají a prodávají vlastní časopis, zatímco Romové...

Ostatně, o obsahu této kultury svědčí on sám .jeho babička mu prý kladla na srdce „ Čhavoreha - synku, před nikým se neponižuj, ale také před nikým se nepovyšuj. ! „Což ovšem není nějaké rómské moudro či morální příkaz , ale jak každé malé dítě ví, citát z české filmové pohádky Pyšná princezna....

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

18. 10. 2009 22:07
Ledaže by onen král, kterého hrál herec Ráž,

byl prekabátěná cikánská babička. Zase další důkaz diskriminace.;-D

0 0
možnosti
H

HanzekJoachimEichmann

18. 10. 2009 18:46
Autor má pravdu!

Za to,jaký mají romové obraz po celém světě nemůže jejich neschopnost se přizpůsobit režimu rasistické společnosti kdekoli na svetě. Nemůže ta to jejich lenost,ba dokonce odpor k práci,především pak cizý,ani neschopnost seberealizace či neustálé haňení systému,který je tak velkoryse zahrnuje blahobytem a umožňuje jim tak parazitovat na něm. Opravdu za to může jen bílý muž nechtějící pochopit jejich zvyky které jsou jim vlastní stovky let. Co na tom,že nemají své zastoupení v politice,ve vědeckých kruzích,ve sportu... jsou tu prostě romové jak je známe už staletí,a po staletí se s nimi táhne jejich pověst,o které se rozepisovat snad ani nemá cenu. Moc pěkně to pan autor napsal. Doufám,že ti nepracující,nebojím se napsat parazitující spoluobčani,co svou milovanou rodnou hroudu,ať již Slovensko,Česko,Maďarsko tak plamenně pomlouvají a pak se hrdě vrací s nataženou rukou, si tento článek přečtou,aby se jim alespoň malinko zvedlo jejich "pramalé" sebevědomí a hrdě prohlásili: "JSEM ROM"

0 0
možnosti
AT

Antek

18. 10. 2009 16:21
Emigrace romů

Když je jim tolik ubližováno,ať táhnou,ale proč se vracejí a chtějí zpětně dávky???Když už tlik pomluvili čr,že se o ně nestará,že jsou diskriminovaní,proč se vracejí???

0 0
možnosti
ZK

SID09

19. 10. 2009 9:18
Re: Emigrace romů

Židé se také vrátili do své pravlasti, aby celému světu ukázali, kam to sami umí dotáhnout. !!;-D;-D

0 0
možnosti
MS

kenzo

18. 10. 2009 16:13
Pokud se nezmění politické modus vivendi k

cikánskému problému, nic se nezmění.  Pozitivní diskriminace určitě není nejlepším řešením, neboť je spíše cestou k profesnímu úpadku a legalizaci lenosti a ničemnosti, tak jako líbivá slova pana Kocába. Spíše by se cikáni měli zamyslet, zda-li tento minstr dělá skutečně něco v posunu řešení tohoto problému, nebo spíše zavírá pomyslné dveře řešení jitřením společenských emocí svými proklamacemi. Obávám se, že to druhé! Výzva pro budoucnost je  i dovnitř cikánské komunity. To je další celkem nenaplněná stránka věci. Vaše požadavky  do vaší komunity jsou pěkné, ale nyní je na vaší komunitě, aby byly naplněné! O barvě pleti to opravdu vždy není! Barva pleti je však často dobrá výmluva a jakási zbraň pro umlčení pravdy!

0 0
možnosti
PJ

Hip

18. 10. 2009 15:06
to jste psal zdrogovanej????

jedinej důsledek romské emigrace je ten, že jeden odjede a dalších 10 se narodí. Bude to pořád horší, dokud se nepřizpůsobíte. A přizpůsobit se musí romové. Nebo snad chcete, aby se majorita přizpůsobila romům??? Kdy by vám na ty dávky vydělával?

0 0
možnosti
B

bullterrier.proti.eu

18. 10. 2009 14:59
Ještě jednu otázku.

Souhlasíte s tím, že když policie příjde vyšetřovat krádež, cikáni po ní střílí z plynové pistole a jiní je mlátí dřevěnými latěmi a oni ani nepodají trestní oznámení? Připadá vám to normální a myslíte si, že by se tak policajti zachovali, i kdyby šlo o normálního člověka a ne cikána? Nebo to, že si cikánská koordinátorka stěžuje, jak je to hrozné, že nejsou sociální dávky na vývoz žumpy a proto zapáchá celá vesnice, kam cikány z města vystěhovali rozmařilí radní?

0 0
možnosti
B

bullterrier.proti.eu

18. 10. 2009 14:55
Šťastnou cestu a

dobře dojeďte. Asi nikomu se po vás stýskat nebude, ale to vás nemusí trápit, nás taky nebude.

0 0
možnosti
PD

duff_

18. 10. 2009 14:20
Důsledky

Článek je ... (doplň dle potřeby) na nízké úrovni. Vzhledem k tomu, že nějaká emigrace Romů asi probíhá, tak by mě zajímalo, jaké jsou ty faktické důsledky emigrace?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

18. 10. 2009 13:41
Ano, uznávám,

je to problém většiny. Já osobně se shodnu s každým, kdo po mně nic nechce, kdo se mnou jedná jako rovný s rovným. Tady je, vinou většiny, situace jiná - existuje tu vrstva lidí, tzv. "potřebných" mezi něž patří řada Romů, kvůli kterým jsem nucen odevzdávat část svého výdělku, který je transferován právě vám. Pokud se vám srovnává s důstojností člověka žít z cizího, navíc proti vůli "dárce", tak já si to nemyslím. zrovna tak bude marně toužit po "lidské důstojnosti" žebrák, který se bude dovolávat soucitu kolemjdoucích / narozdíl od somráka, který chce pětku na pivo a netváří se, že bez toho umře /. Makejte, po nikom nic nechtějte / jste svébytné etnikum, proč bych vás měl vydržovat. mne taky nevydržují třeba Němci, i když se nemám tak dobře jako oni / a bude si moct užívat důstojnosti po libosti.

0 0
možnosti
VH

cvlad

18. 10. 2009 13:26
Blábol.

Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
člověk , který je originálem,nikoliv kopií. Miluji život a ctím životy druhých lidí.